Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Tramin

 

Varietal wijnen uit de tweetalige streek Alto Adige staan bekend om hun distinctieve karakter en uitstekende kwaliteit. Deze kwaliteit komt voort uit het uitstekende bergterroir wat zich onder andere uit in frisse, fruitige en levendige wijnen, zo ook bij het coöperatief Tramin.Het was het jaar 1998 waarin Christian Schrott, een priester uit Parijs, besloot een coöperatief van wijnmakers in Tramin (Termeno) op te richten.

Meer dan 100 jaar later is het Tramin coöperatief uitgegroeid tot een bedrijf dat de inspanningen van ongeveer 270 wijnboeren over een oppervlakte van 230 hectare coördineert.
Tramin ziet streng toe op de teelt waardoor er door de jaren heen een bijzonder hoog kwaliteitsniveau behaald is. De inspanningen van dit bedrijf en die van de bijzonder begaafde wijnmaker Willi Stürz zijn ook in de wijnwereld buiten Italië niet lang onopgemerkt gebleven.
Hun wijnen staan vandaag de dag zowel nationaal als international bekend om hun consistent hoge kwaliteit. Een goed voorbeeld is de mooie vernoeming in The Wine Advocate: 
“It’s hard to go wrong with any of these wines from Tramin, one of the best and most consistent wineries in Italy”.
 
Tramin Pinot Bianco Moriz
De Pinot Bianco druiven zijn afkomstig van wijngaarden uit het Sella gebied op een hoogte van 250-550 meter. De hoogwaardige grond in dit gebied bestaat voornamelijk uit kalkrijke klei en gravel.
De Pinot Bianco uit dit gebied is bijzonder zuiver van aard en toont lichtgeel met groene appeltinten in het glas. In de mond is deze wijn fris en vol met een complex nootachtige textuur. Bijzonder goed in balans door een volle smaak aan de ene zijde en een elegante frisheid aan de andere. 
 
Tramin Pinot Grigio
De Pinot Grigio druiven zijn afkomstig van wijngaarden uit Montagna, Tramin en Egna. De wijnstokken zijn aangeplant in kalkrijke klei en kiezelbodem op een hoogte van 250 tot 500 meter. De Pinot Grigio is een elegante witte wijn en toont zich met een lichtgele kleur in het glas. In de mond is deze wijn delicaat van textuur, licht kruidig en mineraal. In de afdronk een subtiele nootachtige hint met wat honing. 
 
Tramin Chardonnay
De Chardonnay druiven zijn afkomstig van wijngaarden uit Ora, Tramin en Egna. De wijnstokken zijn aangeplant in kalkrijke klei en gravelbodem op een hoogte van 240 tot 500 meter. De Chardonnay van Tramin is groengeel van kleur met delicate fruitige aroma’s. In de mond is deze wijn fris en levendig met tonen van ananas, peer, citrus, vanille en boter.
 
Tramin Sauvignon Blanc
Deze Sauvignon Blanc druiven zijn afkomstig van wijngaarden gelegen in Tramin en Montagna op een hoogte van 400-500 meter. De hoogwaardige grond in dit gebied bestaat voornamelijk uit kalkrijke klei en gravel. De Sauvignon Blanc is een delicate witte wijn met een aromatische florale neus. In het glas toont deze wijn zich groengeel van kleur. Het palet is verassend fris met een intense smaak waarin men tonen van paprika en kruisbes herkent.
 
Tramin Gewürztraminer
Tramin is de wieg van de Gewürztraminer druif en de wijngaarden zijn dan ook op gelegen op de beste locaties van de Adige vallei. De wijnstokken zijn aangeplant in kalkrijke klei en gravelbodem op een hoogte van 300 tot 450 meter. In het glas toont deze wijn een distinctieve gele kleur met een groene tint. Dit is een bijzonder expressief glas wijn met intense aroma’s van muscat, exotische kruiden en lychees.


Cantina Tramin in Perswijn >>>
Op dit moment niet beschikbaar!Bron & foto's: WT