Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Terra da Vina


Terre da Vino is een coöperatie met bijna 4700 ha wijngaard in de hele Langhe, gesticht in 1980 en vandaag 2700 leden sterk, verenigd in 14 coöperatieven, goed voor 4719ha.
Goed voor 5,3 miljoen flessen.

Wijnmaker Bruno Cordero. In 1986 start hier het Azienda Agricola programma waarin 18 wijnbouwers besluiten om hun opbrengsten te gaan beperken om betere kwaliteit te brengen.
Piemonte is vooral bekend vanwege zijn Barolo.

Maar naast Barolo maakt men in het gebied ook een prachtige witte wijn, met rijp geel fruit en een licht florale toets.
Afkomstig van de glooiende heuvels in het achterland van het pittoreske stadje Alba, op basis van de inheemse Arneis druif. Hij heet voluit: Roero Arneis.
Arneis is een witte Italiaanse druif die vooral in Piemonte wordt geproduceerd. Het meest in de heuvels rondom de plaats Roero, ten noordwesten van Alba. Dat gebied heeft een eigen DOC Denominazione di origine controllata (D.O.C.).
De druif groeit al eeuwen in deze regio. De druif is niet makkelijk om te verbouwen! Arneis betekent niet voor niets boefje op z’n Piemonts.
De Arneis levert fris droge wijnen die vol van smaak zijn. Ze hebben een tikje floraal aroma en je ruikt ook zeker peer en abrikoos.


Beter bekend als de ‘witte Barolo’.
De wijngaarden van deze Arneis druiven zijn gelegen op de middelhoge heuvels in de omgeving van Monteu Roero, Vezza d'Ala en Mont'Alba.
Het bouquet geeft hints van exotisch fruit, rijpe peer, appelbloesem en witte pruim. Vet en genereus in de mond met een parade van wit en geel fruit (vooral perzik en appel) die rijp maar ook voldoende fris onderbouwd zijn.
Amandeltoets in de lange afdronk.


Op dit moment geen Terra Da Vina wijnen beschikbaar!


Bron: WT - Terre da Vina