Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Santa Carolina

Toen Luis Pereyra Cotapos eind de jaren 60 besloot om een nieuw wijnhuis op te richten in Macul, nabij de hoofdstad Santiago, noemde hij zijn wijnonderneming naar zijn vrouw Carolina Iñiguez Vicuña.

Gedreven om van dit project een echt succesverhaal te maken liet hij zich meteen bijstaan door drie wijnprofessionals uit Bordeaux.
Aan Germain Bachelet, een topoenoloog uit Bordeaux vroeg hij om de meest geschikte wijnstokken te selecteren voor zijn domeinen. Zo geschiedde het dat Cabernet Sauvignon, Merlot, Sauvignon Blanc, en Chardonnay werden aangeplant in Central Valley.

Het  monument van Santa Carolina
Tegelijk werd beroep gedaan op de Franse architect Emile Doyeré om de gebouwen te ontwerpen waar de vinificatie en rijping van de wijnen zou plaatsvinden. Het resultaat was zo indrukwekkend dat het in 1973 aan de lijst van nationale monumenten van Chili werd toegevoegd. De architect werd door de Chileense overheid geëerd omwille van de prachtig en moderne architectuur van het wijnhuis en de excellente mogelijkheid om er de wijnen de laten rijpen.

Wijnhuis Viña Santa Carolina maakt deel uit van de groep Carolina Wine Brands, één van de belangrijkste groep wijnmakers van Chili.
Momenteel is het eigendom van de agro-industriële groep Watt’s S.A., in handen van de Larrain family.Met een historie van meer dan 135 jaar is het één van de oudste wijnhuizen in Chili.

Lezen over onze bezoek bij Santa Carolina >>>

DE WIJNEN:
- Antares Chardonnay
Gemaakt van 100% Chardonnay.
Lekker met zacht wit vlees, vis, salades en zachte kazen.

- Antares Merlot
100% Merlot.
Lekker met BBQ gerechten, rood vlees, salades, pastagerechten en harde kazen.

- VSC
Het vlaggenschip van Santa Carolina is ongetwijfeld de VSC (Vina Santa Carolina Flagshipwine).Daarvoor werden alleen de allerbeste druiven zorgvuldig geplukt van de oudste druivenranken, ongeveer 90 jaar, uit Maipo Valley en Rapel Valley. De wijn is een assemblage van Cabernet Sauvignon (68%), Petit Verdot (20 %) en Syrah (12%). De wijn kreeg 18 maanden opvoeding op eiken vaten.