Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Roemenië

Roemenië

Wijnen die stijl en identiteit communiceren - het resultaat van een uitgelezen samenstelling van druiven, perfecte opslag in kelders en natuurlijk het fenomenale vakmanschap van de wijnbereider.

De regio ten westen van Roemenië, rond de stad Timiºoara, is de thuisbasis van de multi-bekroonde Cramele Recas.
De stad ligt aan de Bega, een zijrivier van de Tisza.
De wijngaard gebieden en de wijn regio genieten van een zonnige mediterrane klimaat en hebben zowel geprofiteerd van eeuwen van invloed van de Hongaarse, de Schwaben mensen en Oostenrijkse immigranten.
De eerste platen van de wijnbouw in de regio Banat dateren uit de periode van de Romeinse invasie van Dacia, in 160 AD.
Meer recente geschiedenis toont aan dat de wijngaard van Recas al bekend was in 1447 toen de heer van Severin Mihail de Ciorna de wijngaarden in Recas kocht van Ioan en Ecaterina Magyar, voor 32 Hongaarse gouden florijnen.


Van 1722 tot 1786 had Recas een sterke immigratiegolven aangetrokken uit de regio Schwaben van Bavaria.
Het samenwerkingsverband tussen de Roemenen en de Schwaben legde de fundamenten voor een wijn-legende met gulle zon, hard werkende en bekwame wijnboeren en de uitzonderlijke kwaliteiten van het rijk land.

Om de glorie en traditie van het verleden te behouden hebben de mensen zwaar geïnvesteerd in de afgelopen jaren deze traditie om te zetten in uitstekende wijnen, door middel van state of the art technologie.
Het resultaat: uitstekende wijnen voor kenners, wijnen die oprecht de geest van Recas reflecteren en volledig aan de wensen voldoen van degenen die ervoor kiezen.

Wijnen die stijl en identiteit communiceren - het resultaat van een uitgelezen samenstelling van druiven, perfecte opslag in kelders en natuurlijk het fenomenale vakmanschap van de wijnbereider.

De door ons verkochte wijnen:

Calusari Pinot Grigio
De fermentatie gebeurt op lage temperaturen en de wijn ontwikkelt aroma’s van appel en peer.
Dit wordt gecombineerd met een aangename zuurtje.

Calusari Pinot Noir
Huybrecht Duyker:
'Een Engelsman, Philip Cox, creëerde westelijk in het geboorteland van zijn vrouw Elvira een eveneens immens domein, Cramele Recas.
Dit telt ruim 600 productieve hectaren en beschikt over een historische kelder met hypermodern materieel.
De Pinot Noir is een specialiteit, getuige de Calusari, een plezierige, sappige doordrinker met een zachte kruidigheid, gecompleteerd door rijp rood fruit.
En een van de twee wijnmakers is, hoe kan het anders, een Australiër.'

 

 

www.recaswine.ro


Bron en foto's: recaswine - l'wine