Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Rivervieuw Monterrey

Riverview Vineyard is de meest noordelijk gelegen wijngaard in Monterey County.
Gelegen op twee mijl ten zuidoosten van Soledad en grenzend aan de Pinnacles, deze wijngaard ligt op een bank met uitzicht op de rivier en de Salinas en is een ideale locatie voor de rijping van Pinot Noir en Chardonnay.

Deze locatie heeft een uitstekende luchtstroom en de zuidwestelijke blootstelling maximaliseert het zonlicht en laat het fruit langzaam en gelijkmatig rijpen.

De bodem is goed gedraineerd en bestaat uit graniet.
Het klimaat van Monterey Bay wordt beïnvloed door het koude water van de «Blue Grand Canyon».
Een Klimatologisch traject dat de diepe zee verbindt met de wijnbouwgebieden van Monterey.

DE WIJNEN:
Chardonnay
De druiven worden handmatig geplukt. 80% van het sap is overgebracht naar roestvrijstalen tanks en wordt langzaam gefermenteerd bij een koele temperatuur om de aroma’s te versterken. De rest wordt gefermenteerd in overwegend kleine Franse eiken vaten. Dit alles zorgt ervoor dat de essentie van de Chardonnay druif naar voren komt: frisheid, levendigheid, rijkdom en complexiteit.

Deze Chardonnay heeft een lichte strogele kleur met groene rand. Harmonieuze combinatie van fruit, zoals groene appel, peer en ananas met mineralen tonen en een ondertoon van geroosterde eik en kruiden. Een volle body met een knapperige zuurgraad en een lichte en luchtige afdronk.

Heerlijk als aanvulling op zeevruchten, sushi, Aziatische fusion, frisse groene of fruit salades en milde kaas.

Pinot Noir
De druiven zijn handmatig geplukt bij optimale rijpheid. 30% van het sap wordt gefermenteerd in kleine eikenhouten vaten en de resterende 70% in roestvrij staal. De wijn is gerijpt gedurende 8 maanden. Dit resulteert in een wijn dat de essentie van Pinot Noir naar voren laat komen: zachte eik, zacht bittere kersen, rijkdom en complexiteit.

Deze Pinot Noir heeft een lichte robijnrode kleur. Heerlijk soepel, met een weelderig mondgevoel en tal van rood fruit aroma's en levendige aroma's van donkere kersen en aardbeien met subtiele kruidige tonen. Medium body, gelaagd wijn met aangename zuurgraad en soepele tannines. Heerlijk bij licht gemarineerde varkenshaas, zachtjes gelardeerd biefstuk, aardappel en geroosterd lamsvlees evenals mild kaas.


Niet leverbaar!

Bron: rivervieuw - wijntransport