Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Ponte Piave


De Cantina di Ponte Piave werd opgericht in 1948 en behoort tot de belangrijkste coöperaties in het noordoosten van Italië.
Bij de cantina zijn 20.000 producenten aangesloten.
Het gezamenlijke wijngaardbezit omvat 2.400 hectare aan wijngaarden, gelegen ten noorden van de stad Veneto, rondom de heuvels van Treviso.

Het bedrijf heeft vier wijnkelders, gesitueerd in:
- Cantina di Villorba (Treviso),
- the Cantina Basso Piave in Eraclea (Veneto),
- the Cantina di Caposile (Venetië),
- en de oorspronkelijke ligging in Ponte di Piave (Treviso), waar de botteling van alle wijnen plaatsvindt.
Elke locatie bezit een proefruimte en wijnwinkel.

Ten noorden van Venetië, in Treviso, ligt het 11.000 inwoners tellende plaatsje Valdobbiadene, alwaar talloze producenten van Prosecco te vinden zijn.
De beste wijngaarden bevinden zich in de heuvels van dit gebied.
Deze witte, lichte mousserende wijn wordt van de Prosecco druif gemaakt.

DE WIJNEN:
Ponte Prosecco Frizzante 0.750
Deze fraaie Prosecco heeft een milde mousse. Is levendig, fris met impressies van appel, gist, banaan en een aangename romigheid. Goed in balans, met een droge afdronk.


Prosecco Ponte Spumante 0.375
Deze spumante komt voort uit een selectie Prosecco druiven van de heuvels van Treviso. Hier zijn druiven elegant zuur en de wijnen licht en fris van karakter. Zo ook deze aangename Prosecco, bereid volgens de methode 'charmat'. Een frisse, milde smaak met een lichte mousse, zeer goed te nuttigen als elegant aperitief of bij lichte gerechten
In de geur acaciabloemen met een goede en fijne intensiteit, fris fruitig en elegant met een vleugje perzik en gele appel. Zacht van smaak met karakter en prettig droog.Stralend strogeel van kleur vol fijne belletjes.