Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Naslagwerken

Dit boek gaat over wijnboer, schrijver en ondernemer Ilja Gort nieuwste wijnroman: 'Het Merlot Mysterie' .

De roman beschrijft Harold Wechter, een Nederlandse reclameman die een wijnchateau in Frankrijk heeft gekocht.
Hij raakt in contact met Régis, een door en door Franse wijnboer wiens zaken niet al te best gaan.
Harold adviseert Régis een 'Camping à la Ferme' te beginnen. Hiermee ontketent hij een onstuitbare reeks voorvallen die, op de camping op het zinderende Zuid-Franse platteland, tot bizarre situaties leiden.

Een advocatenkantoor wordt met kettingzagen het bos ingestuurd, Hollandse naaktlopers biodansen in het maanlicht, een belastinginspecteur krijgt te maken met een verrassende vorm van biologische oorlogsvoering en een druivenfluisteraar zoekt de mysterieuze wijngaard met Merlotdruiven van verwoestend lekkere kwaliteit.

Het Merlot Mysterie is Gort op zijn best. Vol vaart en humor geschreven is deze roman, waar de wijn uitdruipt, een must voor iedere wijngek of Frankrijkliefhebber.

In zijn nieuwste boek Slurp! schrijft Ilja Gort op geestige wijze over zijn lotgevallen op zijn chateau in een klein dorpje bij Bordeaux en onthult hij aspecten van het Franse leven die doorgaans voor buitenstaanders verborgen blijven.
Minstens zo leuk zijn Gorts tips over geheime restaurantjes in Frankrijk. Authentieke bistrootjes waar je vrijwel gratis verrukkelijk kunt eten in idyllische cabanes pal aan zee, waar de vis zo vers is dat hij bijna van je bord af spartelt. Bovendien legt Gort uit hoe je zelf wijn kunt kopen bij de boer en geeft hij adressen van wijnboeren met verrukkelijke wijnen voor een prix d’ami.
Ilja Gort, bekend van de La Tulipe-wijnen, schreef eerder o.a. Leven als Gort in Frankrijk en Overleven als Gort in Frankrijk, Het Wijnsurvivalboek en Het Merlot Mysterie.


Ilja Gort kocht tien jaar geleden een wijnchâteau bij Bordeaux.
Tegenwoordig winnen zijn wijnen hoge onderscheidingen op internationale wijnconcoursen.
Zijn rosé La Tulipe is de populairste rosé van Albert Heijn.
Hij schreef een buitengewoon humoristisch boek vol verhalen over zijn belevenissen tussen de wijnboeren op het Zuid-Franse platteland . Op geestige wijze beschrijft Ilja Gort het reilen en zeilen op een Frans wijnchâteau en onthult zorgvuldig bewaarde geheimen over wijn en wijnmaken. Intieme ontboezemingen over de verwezenlijking van een droom.
Soms luchthartig, soms emotioneel, maar altijd oprecht.
Een heerlijk 'feel good'-boek en een absolute aanrader voor iedere Frankrijkliefhebber, wijngek en iedereen die een huis in Frankrijk wil kopen! Dit is een luxe foto-editie van het eerder verschenen "Leven als Gort in Frankrijk".


Gek op wijn , gids voor beginners en genieters, is een informatief, smaakvol en kleurrijk boek voor iedereen die van wijn houdt, en er graag meer over wil weten.

Veel mensen voelen zich onthand als ze in een restaurant de wijnkaart aangereikt krijgen.
Ze kiezen vaak de wijn die ze al kennen, of voor de zekerheid de duurste. En dan maar hopen dat die smaakt... Thérèse Boer en Astrid Joosten helpen de wijnkeuze te vergemakkelijken met dit prachtige wijnboek, dat wijn toegankelijk maakt voor iedereen.

De twaalf belangrijke druivensoorten :
hun geur, smaak en kenmerken.
Praktische tips voor het bewaren en serveren van wijn.
Vijf belangrijke aspecten waar u bij het proeven van wijn op moet letten.
Een leidraad voor de beste wijnjaren.
Prachtige kleurenillustraties: levendige foto's en meer dan dertig kaarten.
Een uniek wijnboek...
Met satellietfotos van alle belangrijke wijnlanden.
Met luchtfoto's van alle bekende wijnbouwgebieden van de wereld.
Met computerschetsen van de onzichtbare processen in de wijnbereiding.
Met foto's van de beste wijnfotografen ter wereld.
En met tekst van een auteur die niet alleen doorgaat voor een wijnexpert maar ook die kennis over wijn beknopt en in eenvoudige taal weet over te brengen.
Een deskundig boek in een prachtige vormgeving.
Een boek voor ieder die niet alleen wijn wil drinken maar ook het wezen van de wijn wil doorgronden. want je proeft ook dat wat je weet.


Sommige wijnen smaken beter dan andere , terwijl enkele ronduit teleurstellend zijn; zonde van uw duur verdiende geld!
Maar hoe kunt u vol vertrouwen wijnen bij de slijter om de hoek of in uw supermarkt kopen en verkeerde keuzes vermijden?
Om u daarbij op weg te helpen heeft Andrew Jefford een strategie ontworpen die gebaseerd is op kennis van zowel wijnsmaken als wijnstijlen.
Om te beginnen legt hij uit dat de smaak van wijn wordt bepaald door drie variabelen:

- Route 1: Druiven. U leert met dit boek de smaak van een twaalftal druivenrassen te herkennn, waardoor u de smaak van de meeste wijnen kunt voorspellen.
De auteur leidt u langs deze route met beeldende beschrijvingen die uw eigen proefervaringen zullen ondersteunen.
- Route 2: Plaatsen. Chardonnay geteeld in Californië smaakt duidelijk anders dan die uit de Loirevallei.
Andrew Jefford beschrijft de aroma' die u van de belangrijkste wijngebieden kunt verwachten.
- Route 3: Mensen. Wijnen ontstaan niet spontaan; ze worden gemaakt.
In dit deel wordt aangegeven hoe telers en wijnmakers de aroma's kunnen beïnvloeden.

Vervolgens behandelt de auteur de stijlen van wijn .
Door wijn in te delen in stijlgroepen - naar kleur en body, en naar het feit of ze stil, mousserend of versterkt zijn - krijgt u de kans het enorme wijnlandschap te ontginnen.
Het is ook handig; de meeste mensen willen namelijk ene wijn van een bepaalde stijl bij het eten kopen - bijvoorbeeld liever een halfgecorseerde rode dan eentje uit de heuvels van de Languedoc of uit de Napa Valley.
Bladeren door dit deel levert een paar kant-en-klare suggesties op.
Tot slot is er informatie over de basisbenodigdheden voor het genieten : u krijgt adviezen over aankoop, opslaan en schenken van wijn.
Ook wordt aandacht besteed aan gebreken van wijn - zodat u kunt vaststellen of het echt aan de wijn of aan uw eigen smaak ligt -, aan de combinatie van wijn met eten en aan het kiezen van wijn in een restaurant.
De unieke aanpak van Wijn: smaken en stijlen vergroot niet alleen uw begrip en basiskennis van wijn, maar ook het enorme plezier dat u eraan kunt beleven.

In deze geheel herziene en bijgewerkte druk zijn alle kaarten bijgewerkt, zodat de allerlaatste wijnaanplant te zien is.
Bovendien zijn er zes nieuwe panoramische kaarten opgenomen. I
n deze uitgave van Oz Clarke's Wijnatlas wordt de lezer meegevoerd op een ongeëvenaarde reis langs alle grote wijngebieden van de wereld.
Om een wijn te kunnen beoordelen is het van wezenlijk belang de achtergrond van de wijn te kennen:
weten uit welk land,
welk gebied,
welke kant van de heuvel en zelfs
welke wijngaard en wijn komt, vergroot het drinkgenot in hoge mate.
Door de unieke cartografie - meer dan 75 spectaculaire, handgeschilderde panoramische kaarten - en Oz Clarke's levendige eigenzinnige stijl wordt in deze revolutionaire wijnatlas de connectie tussen het land en een wijn uitgebreid beschreven en geïllustreerd.
In deel één, De wereld van de wijn, worden de grote wijngebieden van de wereld neergezet.
Oz Clarke beschrijft hoe geavanceerd de wijnbouw en de wijnproduktie tegenwoordig zijn en welke traditionele en ultra moderne technieken daarbij worden gecombineerd.
Deel twee, De wijnen en de wijngebieden , is het belangrijkste deel van de atlas.
Op de schitterende panoramische kaarten zijn de wijngaarden tot in het kleinste detail zichtbaar.
De lezer heeft een panoramisch uitzicht op de top van de wijndorpen en wijngaarden van de wereld, in hun eigen omgeving, met de bergen, heuvels, velden en rivieren zoals ze er ook echt zijn.
Er hoeven geen contouren of symbolen geïnterpreteerd te worden: de wijngaarden zijn eenvoudigweg in volle driedemensionale glorie zichtbaar.
Er zijn kaarten van de klassieke wijngebieden, waar de viticultuur zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld, maar ook van dynamische nieuwe gebieden die nog maar relatief kort geleden tot grote bloei zijn gekomen.
Bij veel van de grote panoramakaarten staan kleine kaartjes, waarop de officiële wijngebieden, classificatiesystemen, vooraanstaande wijndorpen en grote châteaux, wijnmakerijen en wijngaarden zijn aangegeven.
Ook bevat deze atlas meer dan 70 complete schematische kaarten, voorzien van de meest recente gegevens over de belangrijkste wijnproducerende landen en gebieden van de wereld, meer dan 160 kleurenfoto's, 20 geologische diagrammen en meer dan 250 wijnetiketten.
Helaas prijzig maar... bijzonder!

De wijnwereld is in ontwikkeling.
Landen als Chili, Zuid-Afrika, Argentinië, Australië, Nieuw Zeeland en Californië duiken aan het eind van de twintigste eeuw op als belangrijke wijnlanden. Z
e produceren niet alleen gunstig geprijsde wijn. Ze leveren ook een kwaliteit waarvan de Europeanen tot dus ver meenden dat zij die alleen zelf konden maken.
De Nieuwe Wereld vormt voor de Oude Wereld een uitdaging .
Dit boek maakt duidelijk waarom wijn van Cabemet Sauvignon en Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc in de Nieuwe anders smaakt dan in Europa. Probeert u vertrouwd te maken met sommige landen zo typische specialiteiten als Shiraz, Malbec, Pinotage en Zinfandel.

Gido Van Imschoot leert je de knepen van het wijnproeven : hoe de soort druif, de herkomst en de 'opvoeding' van de wijn de smaak bepalen.
Hij zet je bovendien al aardig op weg met heerlijke recepten , passend bij elk wijntype.
De schitterende foto's doen je alvast watertanden.
En voor je het weet combineer je zelf wijnen en gerechten alsof je nooit anders deed.


Heb je ook ooit hulpeloos naar de eindeloze rijen flessen in het schap van je wijnhandelaar gestaard? En uiteindelijk maar de fles met het mooiste etiket gekocht? Herkenbaar? Dat dachten we al... Simon Woods leert je in dit boek op een luchtige manier alles wat je moet weten over wijn. Na het lezen van dit verrassende wijnboek kun je vol vertrouwen kiezen tussen een Chianti en een Cabernet.

Simon Woods heeft de afgelopen 10 jaar de grootste proeverijen ter wereld geleid, was columnist bij de Financial Times en deed de redactie van het succesvolle boek 'Which? Wine Guide'. Hij schrijft regelmatig voor Wine Magazine en Harpers. Met "I don't know much about wine... but I know what I like" won hij dit jaar de Prix du Champagne Lanson voor het beste wijnboek van 2004.

In een tijd waarin de consument overstelpt wordt met wijnen uit alle hoeken van de wereld biedt Wijn.
Hoe? Zo!
pasklare en praktische antwoorden op de vele vragen omtrent de hedendaagse wijncultuur.
Dit doeboek geeft in 10 hoofdstukken een beknopt overzicht van de huidige
wijnwereld en de
verschillende wijnstijlen, en behandelt thema's zoals:
De juiste wijn bij een gerecht,
het kiezen en kopen van wijn,
het bewaren van wijn,
het ontkurken van een fles wijn,
het koelen van wijn en overgieten in een karaf,
het schenken van wijn en
de keuze van het glas,
wijn buitenhuis en
op restaurant.
Geïllustreerd met duidelijke en verstaanbare foto's krijgt de lezer een handleiding in het alledaagse wijngebeuren.

Dit is een boek voor mensen die wel eens iets lezen over wijn, maar geen zin hebben in iets saais.
Een boek voor mensen die zo over wijn willen lezen dat ze de smaak, maar niet de slaap te pakken krijgen.
Een boek met tempo.
Een eerste, dynamische stap in de wijnwereld.
Ontkurk de wijn! behandelt tal van facetten van de wereld van wijn.
Over het glas,
de kurk,
smaak en geur,
wijntaal,
wijnzwendel,
wijn en milieu,
wijn en gezondheid,
wijnbouw,
wijnprijzen en
wijnbeurzen.
Dit alles en nog meer op zo'n eigenzinnige wijze onder de loep gelegd, dat ook gevorderden er veel plezier aan zullen beleven.

"Joost Overhoff (1955) drinkt van jongs af aan wijn. Na zijn studies rechten en Chinees te Amsterdam en Beijing begon hij te schrijven voor bladen als Het Parool en NRC Handelsblad. Sinds tien jaar woont hij omwille van wijn voor een groot deel in il Belpaese, het land waarover hij het boek 'De Smaak van Italië' schreef".

Wijn bevat alles wat je wilt weten over dit onderwerp. Alle belangrijke thema's komen aan bod, zoals het proeven, de druivenrassen, de productie van wijn en de invloed daarvan op de smaak.
Matt Skinner is de sommelier van Fifteen, het restaurant van Jamie Oliver. De workshops die hij ontwikkelde voor de leerlingen van Fifteen dienen als basis voor het boek.
Matt is dé wijnambassadeur die helemaal bij deze tijd past. Hij is jong en bruisend en net zo dol op wijn en goed eten als op surfen en skateboarden. Als iemand je op een leuke manier wegwijs kan maken in de wereld van wijn, is hij het wel.
Wijn is dan ook een toegankelijk en overzichtelijk boek, aantrekkelijk voor een jonge doelgroep. De uitstraling is hip en onconventioneel.

Wat is een primeurwijn? -
Wat betekent 'Appellation ContrÔlée'? -
Hoelang kun je een, geopende fles bewaren? -
Wanneer is een wijn 'op dronk'?
In deze praktische gids vind je een antwoord op deze en nog veel meer vragen over
de soorten wijn,
de aankoop,
de fles en het etiket,
het bewaren, serveren en de juiste combinatie van wijn en eten.
De tekst werd geschreven door een kenner die je in een duidelijke taal wegwijs maakt in het wereldje van de wijn.
Dankzij dit boek zul je een heerlijk glas wijn nog meer naar waarde schatten!


Wijnencyclopedie geeft u een zo breed mogelijke indruk van de enorme schakering aan wijnstijlen en -smaken in de wereld.
U vindt informatie over rode, witte en roséwijnen, en over sherry en port.
Uitgebreide bespreking van de belangrijkste druivensoorten per land, vele Franse wijnen, ook uit onbekende wijngebieden, wijnen uit onbekende wijnlanden, onder andere Hongarije, Tsjechië, Oostenrijk en Zwitserland, wijnen uit de 'nieuwe' wijnwereld, zoals Chili en Argentinië, maar ook Australië, Zuid-Afrika en Amerika, gedetailleerde smaakbeschrijvingen geven waardevolle informatie aan iedere wijnliefhebber honderden kleurenfoto's van wijnen, wijnlandschappen en etiketten.

De complete wijnliefhebber biedt veel praktische informatie, waarmee elke wijnliefhebber zijn voordeel kan doen.
Hubrecht Duijker beschrijft bekende en minder bekende wijnen uit de hele wereld helder en kernachtig en geeft een duidelijk antwoord op tal van vragen.
Hubrecht Duijker is de meest gelezen Nederlandse wijnschrijver, terwijl veel van zijn boeken ook in andere talen zijn uitgebracht.
Een aantal boeken werd zelfs in het buitenland bekroond en in 1999 riep een internationale jury hem uit tot de beste wijnpublicist ter wereld.

De culinaire journalist en wijnspecialist Christian Callec geeft op ruim 500 pagina's, voorzien van honderden kleurenfoto's, een uitmuntend overzicht van interessante wijnen uit de hele wereld.
In het eerste gedeelte wordt de geschiedenis van de
wijn,
druivenvariaties,
klimatologische invloeden en
vinificatiemethodes uitvoerig besproken.
In het tweede deel gaat de auteur verder in op de verschillende soorten wij, ingedeeld naar landen van herkomst.
Het boek is onderhoudend geschreven in een duidelijke en begrijpelijke taal.

Het leven is te kort om vieze wijn te drinken!
Dit even simpele als verstandige advies roept niettemin allerlei vragen op.
Hoe bewaar ik mijn wijn als ik niet over een kelder beschik.
Hoe interpreteer ik de informatie op het etiket.
Wat is de beste manier om een fles champagne te openen.
Moet wijn 'ademen' voor het uitschenken?
Kan ik een geopende fles nog enige tijd bewaren'
Wat betekent kurk in de wijn'?
Is die fles Margaux uit 1955 nog drinkbaar.
Wat zijn goede wijnjaren'?
Als ik tijdens mijn vakantie in Frankrijk wijn wil inkopen, hoe pak ik dat dan aan?
En hoe vervoer ik die.
Recessie:
"Wijnexpert Lucette Faber krijgt dagelijks brieven waarin zulke vragen worden gesteld en geeft nu eens beknopte, dan weer uitvoerige antwoorden. In Wijnspreekuur verzamelde zij de meest gestelde vragen uit de dagelijkse praktijk .
Zowel beginnende wijnproevers als kenners zullen in dit boek veel van hun gading tegenkomen. Vanaf nu alleen nog maar genieten!
"Lucette Faber is wijnpubliciste.
Na een voorwoord en een korte inleiding bestaat dit boek uit een verzameling van vragen over wijn van NRC lezers die in deze krant zijn gesteld en door Faber beantwoord.
Het is een bonte verzameling van vragen over allerhande aspecten van wijn.
Zowel historische, technische als anekdotische vragen worden gesteld.
De antwoorden zijn direct na de gestelde vraag afgedrukt.
Tot slot bevat het boek enige namen met adressen en telefoonnummers van wijnimporteurs en wijninformatiebureaus, en internetsites betreffende wijn.
De stijl van de schrijfster is redelijk vlot, hier en daar wat vaag, maar enthousiast.
De inhoud (van de antwoorden) is bij vele vragen doelmatig en verhelderend, maar vooral bij technische aspecten van wijn slaat ze de plank nogal eens mis.
et is jammer dat ze zich een algemene (en ook technische) reputatie laat aanmeten door haar lezers; dit doet haar kennis en enthousiasme op de andere deelgebieden van wijn (historie, cultuur, etc.) ernstig tekort". (Biblion recensies, Karel Meesters)

Klare wijn, klare taal
Wijn is niet meer wat hij twintig jaar geleden was.
De keuze is gevarieerder dan ooit, de kwaliteit groter.
Grenzen zijn vervaagd, letterlijk en figuurlijk.
Ruil daarom platgetreden paden in voor avontuur en ontdek de nieuwe wereld van wijn.
Kies je voor imago of voor inhoud?
Voor wat 'men' lekker vindt, of voor wat je zelf graag drinkt?
Wijn is niet zomaar een drank.
Integendeel, als geen andere drank weet wijn de tongen in beweging te brengen. Maar dat wil niet zeggen dat geheimtaal of snobisme daarom onvermijdelijk zou zijn.
Je kunt de dingen net zo goed bij hun naam noemen en normaal met wijn omgaan.
Ook dan valt ervan te genieten. Want genieten, daar gaat het om.
Weet alleen wel wat je drinkt en waarom een wijn smaakt zoals hij smaakt.
Klare Wijn, Klare Taal voert ons door de wereld van de wijnbouw, met al zijn mooie en minder mooie kanten. Wijn mag dan in zijn oervorm slechts vergist druivensap zijn, om dat sap een aanvaardbare smaak te geven moet er wel het nodige mee gedaan worden.
Vele wegen leiden naar Rome... en naar de markt.
Wijnproducenten zijn immers geen onbaatzuchtige heiligen, maar ondernemers die met wijn hun geld moeten verdienen. Dat doelt heiligt vele middelen Wijndrinkers mogen daarom best kritische consumenten zijn.
Van de vele thema's die in dit boek aan bod komen, noemen we:
* de wijngaard
* druivensoorten en hun wijnen
* vinificatie
* de zin en onzin van terroir en traditie
* proeven
* bewaren en serveren
* wijn aan tafel
* etiketten
* snobisme
* reizen
In vino veritos? Misschien wel, zo lang we de waarheid maar met een korreltje zout durven nemen.

Alle topwijnen van het vermaarde Concours Mondial du Vin dat reeds het tiende jaar op rij in Brussel gehouden wordt en wijnproducenten uit de hele wereld aantrekt
De competitieve wijnen worden gewikt en gewogen door een internationale jury en becommentarieerd door gespecialiseerde journalisten
Een onmisbare wijnkoopgids in handig zakformaat.

"Deskundige proefnotities in een boek op zakformaat.
En bij elk van de 1001 gelauwerde wijnen handige tips, waar de consument wat aan heeft .
Daar komt de inhoud in het kort op neer.
Het zijn de bevindingen van wijnexperts , die zij hebben opgedaan tijdens het jongste Concours Mondial in Brussel.
Dat concours wordt jaarlijks gehouden en heeft inmiddels een goede reputatie.
Een internationale jury proefde bijna 4000 wijnen uit de hele wereld.
Wat daarvan overbleef (een kwart) is nu in deze bundel overzichtelijk gerangschikt.
Bij nagenoeg elke wijn zie je in een oogopslag waar in de Benelux de fles te kopen valt (telefoonnummers van importeurs) en, belangrijk, wanneer hij op dronk is.
Bij de meeste wijnen wordt ook aangegeven welk gerecht er goed bij past.
Jammer, dat dit niet omgekeerd het geval is.
Wie wil weten wat je bij asperges kunt drinken, moet het hele boek doorbladeren, want er is geen register van gerechten.
Wat je ook mist, is een prijsindicatie. Koopjes zullen het wel niet zijn.
Toch is dit boek een aanvaardbare richtlijn voor serieuze kopers van uitstekende wijn. Klein formaat, kleine druk". (Biblion recensie, Hein Sluijter)

Tot op de bodem
Alles wat u altijd wilde weten over wijn maar nooit durfde te vragen.
'Want ook de simpele waarheid moet gezegd worden, al komt die niet iedereen goed uit. Als het over wijn gaat, vervult niemand die taak beter dan Nicolaas Klei.' Johannes van Dam
De eigenzinnige wijnschrijver Nicolaas Klei (1961) wist al vele lezers te bekeren tot zijn overtuiging dat wijndrinken niet moeilijk moet zijn, maar lekker. Klei publiceerde behalve vijf achtereenvolgende edities van de Supermarktwijngids o.a. de succesvolle wijnboeken
Over de tong,
Achter het etiket en
Onder de kurk.
In AD Magazine en Elsevier heeft hij een veelgelezen wijnrubriek.
In Tot op de bodem brengt Klei zijn mateloze kennis bijeen in een even praktisch als onderhoudend lexicon. In alfabetisch gerangschikte, korte en erudiete verhaaltjes komt alles aan bod, van Afdronk en Argentinië tot Wijnkaart, Zuid-Afrika en Zunigheidsdopjes.

De juiste wijn kiezen bij een gerecht en omgekeerd is vaak een moeilijke opdracht.
Dit boek biedt een duidelijk antwoord, zodat de keuze, voor zowel de leek als de echte wijnliefhebber, bijzonder eenvoudig wordt.
Het is immers de ultieme gids voor het combineren van gerechten met wijn, zodat beide ten volle tot hun recht komen.
Linda Johnson-Bell, een internationaal bekende en bekroonde wijnspecialiste , geeft in dit boek eerst de smaakkarakteristieken van de verschillende druivensoorten en gaat daarna op zoek naar de typische smaken van gerechten en hun ingrediënten.
Verder biedt ze u heel wat tabellen en schema's waarin u kunt lezen wat precies bij elkaar past.
Wijnen en druivensoorten zijn gerangschikt bij de gepaste gerechten, terwijl ook omgekeerd ingrediënten en typische gerechten een lijst met geschikte wijnen kregen.
Er zijn ook een aantal hoofdstukken opgenomen over de combinatie van wijn met typische etnische gerechten en over de combinatie van wijn met kaas.
Linda Johnson-Bell schreef voor verschillende magazines en is hoofdredactrice geweest van Vintage International Magazine. Voor haar publicaties over wijn won ze verschillende prijzen, waaronder de Prix Louis Marinier.
Ze geeft regelmatig lezingen en degustaties in Frankrijk en Groot-Brittannië.
Samen met haar man runt ze een restaurant in London, waar ze sommelier is beslist over de aankoper van de wijnen.

...maar welke wijn koop ik daarbij?
Als u zich dat ooit hebt afgevraagd, dan is dit boek voor u.
De befaamde wijnschrijver Robert Leenaers presenteert u hier zijn deskundige wijnadviezen bij duizend gerechten.
Soms geeft hij een algemeen advies: een wijntype, een druivensoort; maar vaak ook een verassende, originele keus: een Apremont bij asperges bijvoorbeeld.
Leuk om zo trefzekere combinaties van zijn en spijs te kunnen maken!

Wijn aan tafel beschrijft de geraffineerde relatie tussen wijn en eten.
Het boek is buitengewoon fascinerend omdat het de weg wijst naar de meest harmonieuze en complementaire combinaties van smaken.
Het beantwoordt alle vragen omtrent wijnen en gerechten , het nodigt uit tot experimenten en verrukkelijke ontdekkingen zullen dan ook niet uitblijven.
Alle bekende druivenrassen komen aan de orde in al hun verscheidenheid.
Van de Chardonnay uit de Chablis tot die uit Chili.
Van de Cabernet Sauvignon uit Bordeaux tot die uit de Australische Barossa Valley.

Tot slot twee waardevolle overzichten om snel de juiste combinaties te vinden.
Het eerste gaat uit van de wijnsoort,
het tweede van het gerecht of combinaties van ingrediënten.

Een onmisbaar boek voor de leek, liefhebber en wijnkenner.
De belangrijkste gegevens en feiten over wijn, gebundeld in een boek.
Praktische informatie over wijn proeven, kopen en bewaren.
Gedetailleerde kaarten bieden inzicht in de wijnstreken en een overzicht van de mooiste rondritten door de Franse wijngebieden, van de Elzas tot het Rhônedal.

Help! Welke wijn wil ik bij het eten? staat vol goddelijke ideeën over wijnen bij het eten.
Naast alle wijnsuggesties krijg je simpele tips om zelf lekkere combinaties te creëren én om zeven grote momenten met wijn nog mooier te maken.
"In dit boekje worden op systematische wijze talloze adviezen voor wijn/gerechtcombinaties en wijnserveertips gegeven.
Per gelegenheid of
gerechtcategorie,
bijvoorbeeld borrel, pasta, vis, etc., wordt eerst algemene combinatie-informatie gegeven met een verklaring en daarna per (alfabetisch gerangschikt) gerecht een aantal (drie tot zeven) passende wijnen genoemd.
Ten slotte zijn er twee registers: met alle vermelde wijnen en met alle genoemde gerechten.
De inhoud en de adviezen zijn praktisch, deskundig en zowel degelijk als verrassend, de indeling is logisch en redelijk overzichtelijk, de stijl is erg vlot en ietwat vermoeiend opgewekt en dynamisch , trendy zullen we maar zeggen, net als de opmaak en het kleurgebruik: veel rose.
Bevat ietwat chaotische illustraties en een inhoudsopgave. Handzaam formaat, zeer bruikbare adviezen, voorziet in een grote behoefte, voor zowel 'leek' als gevorderde".
NBD|Biblion recensie:

Wijn voor konijn geeft je voor die vijftig heerlijke gerechten de wijnsuggesties die de auteurs uit het aanbod van de warenhuizen kozen.
Uiteraard geven ze daarbij uitleg waarom ze tot die keuze zijn gekomen en allerlei andere tips.
De gerechten zijn bovendien bereid door vijf bekende chef-koks uit Vlaanderen.

"De auteurs, een wijnjournalist en een culinair journalist uit Belgie, gingen op zoek naar vijftig gerechten die in Vlaanderen vaak op tafel komen en tot de keuken van elke dag behoren.
Bij deze gerechten gingen ze in de supermarkt op zoek naar een passende wijn.
De supermarkten die ze bezochten waren: Carrefour, Colruyt, Delhaize en Spar.
In samenwerking met de wijninkopers van deze supermarkten zochten ze bij elk gerecht een wijn uit de betreffende supermarkt uit.
Het boekje bevat een korte algemene inleiding over wijnen en korte informatie over het KVLV (een Vlaamse vrouwenvereniging), die de vijftig gerechten selecteerde.
Hierna volgen de recepten van de vijftig gerechten : o.a. biefstuk, Brusselse salade, gegratineerde prei met tagliatelle, konijn met donkerbruin bier, ovenschotel met zuurkool, rood fruit met honingsaus, vegetarische moussaka, witloof met ham en kaas etc.
Bij elk gerecht de passende supermarktwijnen, waarbij ook de prijs is vermeld, een van elke supermarkt.
De gerechten werden bereid door chef-koks uit Vlaanderen.

Geillustreerd met kleurenfoto's.
Register op hoofdingredient.
Merkwaardig dat de inhoudsopgave alfabetisch is.
De supermarkten garanderen dat de geselecteerde wijnen een jaar beschikbaar blijven. Een aardig wijn- en kookboekje, gericht op Vlaanderen". NBD|Biblion recensie:


N a d r i e j a a r p r o e v e n , s p u g e n e n z w o e g e n l a n g s d i c h t b e g r o e i d e w i j n s t o k k e n e n w i j n k e l d e r s v o l s p i n n e n w e b b e n n e e m t N a t a l i e M a c L e a n o n s i n R O O D , W I T E N O V E R A L G E D R O N K E N m e e o p e e n b o e i e n d e r e i s d o o r d e w e r e l d v a n w i j n .
Z e p r o e f t P i n o t N o i r i n d e w i j n g a a r d e n v a n B o u r g o n d i ë , p l u k t d r u i v e n i n d e h e t e C a l i f o r n i s c h e z o n e n o n t d e k t h e t v e r s c h i l t u s s e n c h a m p a g n e e n m o u s s e r e n d e w i j n .
Z e v e r t e l t d e v e r h a l e n a c h t e r d e b e r o e m d e w i j n g a a r d e n e n o n t m o e t d e c h a r i s m a t i s c h e p e r s o o n l i j k h e d e n u i t d e i n t e r n a t i o n a l e w i j n w e r e l d .
O f z e n u c h a m p a g n e f l e s s e n m e t e e n k n a l o n t k u r k t o f r o d e w i j n m o r s t o p h e t t a f e l l i n n e n i n e e n v i j f s t e r r e n r e s t a u r a n t , N a t a l i e M a c l e a n s w e l l u s t i g v r o l i j k e b e s c h r i j v i n g e n v a n d e w e r e l d v a n w i j n z i j n z o w e l i n f o r m a t i e f a l s a m u s a n t .

Een leesfeest voor iedereen die graag het glas heft!
Wijn heeft altijd al tot de verbeelding gesproken.
Sommigen beweren dat het een godendrank is, terwijl anderen in wijn een brouwsel van de duivel zien.
Een kleine geschiedenis van wijn is een bedwelmend verhaal over de verspreiding van de druif van het oude Mesopotamië tot Australië, de macht van de wijn-multinationals, de strijd van de wijnboeren tegen de natuur en de eeuwige liefde voor wijn.
In Een kleine geschiedenis van wijn neemt Rod Phillips de lezer mee op een historische reis langs diverse wijngebieden, van Australië tot de wijngaarden langs de Rijn, van Californië tot Bourgondië en van Peru tot Toscane.
Het is een fascinerend verhaal over de economische, sociale en culturele wereld van dit alcoholische druivensap.

Wijnroutes - Streekbeschrijvingen - Hotels - Recepten - Bezienswaardigheden - Restaurants - Gastronomie en wijn
Wereldberoemde wijnen en wijnroutes toont de fascinerende wereld van wijn.
Zes doorgewinterde wijnauteurs reisden door de mooiste wijngebieden ter wereld en kwamen terug met smakelijke verhalen over bevlogen wijnmakers.
Maar ook met tips en trends en fraaie routes langs wijnhuizen, proeflokalen, en restaurants.
Wereldberoemde wijnen en wijnroutes is een wijnboek met body, voor veel leesplezier thuis én voor een geslaagde vakantie in de wijnstreek van uw keuze.
De volgende landen komen aan bod:
- Frankrijk
- Duitsland
- Spanje
- Portugal
- Italië
- Hongarije
- Nederland, België en Luxemburg
- Zuid-Afrika
- Australië en Nieuw Zeeland
- Californië


 

WIJN TIJDSCHRIFTEN

Vino Magazine

Nederlands

- adres en abonnements gegevens -

Adfundum

Nederlands

- adres en abonnements gegevens -

Pers-Wijn

Nederlands

- adres en abonnements gegevens -

Proefschrift

Nederlands

- adres en abonnements gegevens -

De Wijnkrant

Nederlands

- adres en abonnements gegevens -

Decanter

Engels

- adres en abonnements gegevens -

The Wine Spectator

Amerikaans

- adres en abonnements gegevens -

Meer tijdschriften? >>>klik hierBron: bol.com