Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Montes


Het Chileense Viña Montes S.A. werd opgericht in 1988 door vier partners met allen jaren ervaring in de kunst van het wijn maken en de wijnhandel.
In 1987 waren de twee partners Aurelio Montes en Douglas Murray, die beide al jaren ervaring hadden in de wijnindustrie, er van overtuigd dat de huidige kwaliteit van de wijnen in Chili verbeterd konden worden. 
In 1988 kwamen daar nog twee partners bij, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand en Vinã Montes was geboren.

In de tijd dat elke Chileense wijnproducent zich alleen maar bekommerde om kwantiteit, streefde Aurelio al naar perfectie.
Doordat Montes nooit concessies heeft gedaan aan kwaliteit bezitten ze veelal de beste wijngaarden van Chili. In Chili heb je net zoals in Europa verschillende wijngebieden en elk wijngebied heeft de optimale ligging voor bepaalde druiven. Montes kijkt per gebied welke stijl wijn e willen bereiken en welke druif ze in welk gebied aanplanten. Dit proef je terug in hun wijnen. 
Zij hadden de ambitie om uit te groeien tot het beste dat Chili op wijngebied kon presteren. En dat is gelukt!

Een belangrijk uitgangspunt van Montes is wijnen te maken van de hoogste kwaliteit, met oog voor het milieu, van wijngaard en –kelder tot fles.
Alle wijnen van Montes zijn dan ook duurzaam geproduceerd.
Montes is gecertificeerd met de zogenaamde ‘sustainability code’, die geldt als één van de meest ambitieuze certificeringen voor duurzame wijnproductie ter wereld.

Montes heeft vijf plantages, waarvan drie plantages in Curicó Valley en twee in Colchagua.
De wijngaarden van Montes bieden een uiteenlopend verschil in klimatologische omstandigheden en bodemtypes en zijn beplant met vele druiven variëteiten. 
Heel bijzonder is de - met het landschap verweven - nieuwe winery in Apalta die volgens de Chinese Feng Shui filosofie is opgezet, waarbij de opperste harmonie met de omgeving wordt nagestreefd van basiselementen als land, water, hout en metaal.

Medailles en bekroningen. In 2006 werd Montes in het U.S. Wine & Spirits magazine uitgeroepen tot het favoriete Chileense wijnhuis bij de gasten van de meest prestigieuze restaurants.

In The Wine Spectator van april 2007 werden de icoon wijnen
Montes Folly,
Montes Purple Angel en
Montes Alpha 'M' bekroond met respectievelijk 90, 93 en 94 punten.

Dichter bij huis worden de wijnen van Montes met grote regelmaat uitgeroepen tot winnaar in de Nationale Huiswijncompetitie's en proeverijen van The Wine & Food Association en Perswijn.

Montes Premium Wines is wereldwijd verkrijgbaar in 63 landen, waar zeer consequent wordt gekozen voor een selectieve distributie via de beste hotels, restaurants en wijnspeciaalzaken. Montes Reserva Sauvignon Blanc werd in vijf jaar tijd drie maal verkozen tot Winnaar van onze Nationale Huiswijncompetitie! In Nederland even ongeevenaard als uniek!

DE WIJNEN:
- Montes Sauvignon Blanc Reseva
- Montes Chardonnay Reserva
- Montes Cabernet Sauvignon Reserva
- Montes Merlot Reserva

- Alpha serie

Bron: DGS - Montes - Chili, wijnoverzicht -