Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Make-A-Wish

Wijnproeverij woensdag 26 september voor Make-A-Wish.

De Landije van Giethoorn (Molenweg 2a),
Eleveld wijnen uit Steenwijk en
Bart Gouma Culinair  
hebben de handen ineen geslagen voor een goed doel. Ze organiseren belangeloos op woensdag 26 september een wijnproeverij voor Make-A-Wish.

 

Make-A-Wish is een landelijke organisatie die de allerliefste wens vervult van een ernstig (vaak ongeneselijk) ziek kind. Zo'n wens is niet één moment maar een totale beleving. Het patiëntje wordt betrokken bij de voorbereiding en uitvoering. De napret gaat een leven lang mee en dit geeft het kind en zijn omgeving hoop en kracht om de toekomst met vaak moeilijke behandelingen beter te doorstaan.

 

De ernstig zieke Iris van 10 wilde heel graag een dagje koningin zijn en haar liefste wens ging in vervulling. Ze had zich goed voorbereid en wist precies wat een koningin doet. Vanuit het ziekenhuis werd ze opgehaald en ontvangen met "bubbels" bij de kapsalon. Daar kreeg ze ook haar rode jurk die ze zelf had ontworpen. In een limousine ging ze, , samen met het hele gezin, naar het Provinciehuis waar de pers al klaar stond. Vervolgens mocht ze de 'Koningin Iriszaal" openen en een zelfgeschreven troonrede houden. Daarna volgde een rit in een koets met paarden. Deze fantastische dag is vastgelegd in een fotoboek en op film. De impact is enorm: Iris beleeft in het ziekenhuis nog vaak deze unieke dag !

 

Wensen vervullen kost geld en via deze wijnproeverij proberen we geld bijeen te brengen om diverse wensen in onze regio te kunnen realiseren.

Opgeven kan tot vrijdag 21 september bij aseubers@makeawishnederland.org  (vol is vol..)

De kosten zijn 15 euro p/p. Bij binnenkomst ontvangt men een glas (mag na afloop mee naar huis) om de vele heerlijke wijnen te proeven. Deze wijnen kunnen gekocht worden en de opbrengsten zijn voor Make-A-Wish. Natuurlijk wordt dit een bijzonder gezellige avond voor een goed doel met dank aan De Landije, Eleveld en Bart Gouma.

 

Graag tot 26 september om 20.00 uur in De Landije..
Anja Balder-Seubers en Thea Wisniewski-van Hattum.