Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Hammeken Cellars

Hammeken cellars

Hammeken is een jong bedrijf, opgericht door de Deen Nicholas Hammeken in 1996.
Hij denkt heel marktgericht en vertrekt van de vraag: wat willen de mensen? Met een team van 21 mensen waaronder 5 oenologen proberen ze deze vraag in te lossen. Met samenwerkingsverbanden met bodegas over heel Spanje produceren ze moderne, zuivere wijnen onder een waaier van merken.
Daniel Giménez Alba
'I’m a french engineer/winemaker from Burgundy with Spaniard blood born in Lyon in 1975. I’m a scientist by formation and an unique creative soul. The taste for making wines came naturally to me through the passion of my grandfather, a grower of centenary vines up North West of Spain'.

David Tofterup
David Tofterup is in 1975 geboren in Esbjerg, Denemarken. Op 15-jarige leeftijd emigreerde hij met zijn familie naar de Costa del Sol in Spanje, hier groeide zijn interesse voor de Spaanse taal, cultuur, gastronomie en wijn. Sinds die tijd ontstond zijn passie en waardering voor de kwaliteit van wijn en eten. Zijn interesse voor wijn kwam niet alleen terug in het consumeren van wijn, maar ook de kunst en techniek van het wijnmaken interesseerde hem. Toen hij 18 jaar was verhuisde hij alleen terug naar Kopenhagen en studeerde hij af aan het Copenhagen Business College in 1995 en in 1998 werd hij een bekwaam meester in de wijnkelder en ging hij op avontuur door rondreizen in de wijnwereld. Hij werkte als assistent wijnmaker bij prestigieuze wijnhuizen, zoals Mont Marcal, Chateau Lestage-Simon, Vina Tarapaca, Foley Estates en Lincourt Vineyards.

Wijnmaker David Tofterup, maker van onder andere Valdepinares, Finca Milena, Radio Boca en Conde Pinel, is uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar bij de Baco National Tasting Competition of Young Wines 2016!


DE WIJNEN

Pasas en Gran Pasas

Wijnmakers David Tofterup en Daniel Giménez staan aan de basis van deze bijzondere Spaanse wijn uit Jumilla, de Gran Pasas November Harvest.
De Monastrell druiven voor de Pasas baden hier tot en met november heerlijk in de zon en krijgen hierdoor het uiterlijk van krenten, oftewel “pasas”.
De Monastrell druiven worden met de hand geplukt, ontsteeld, gekneusd en vergist op RVS op 24-26ºC gedurende 12 tot 15 dagen. 100% van de uiteindelijke wijn, in tegenstelling tot de 15% voor de gewone Pasas, krijgt een opvoeding gedurende 6 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten. Hierdoor krijgt deze Gran Pasas Monastrell een veel klassiekere inborst. Een officiële Reserva zit vaak dikker in het hout maar door de Late Harvest stijl is de balans tussen fruit en hout van deze rode wijn prima in balans en helemaal van nu!

Radio Boca
Het staat voor ongecompliceerde Spaanse wijnen. Makkelijk, sappig, vol fruit, ongecompliceerd soepel en betaalbaar. Wijnen zonder een ingewikkeld verhaal die het moeten hebben van het drink plezier en de mond-op-mond reclame. Radio Boca betekent letterlijk “radio mond”, zo drink je het en zo geef je het door aan je vrienden.
De witte wijn wordt gemaakt van 100% Verdejo die afkomstig zijn uit Castilla y León.
De rode wijn wordt gemaakt van 100% Tempranillo die afkomstig zijn uit Valencia. Ze worden geplukt in september wanneer ze optimaal gerijpt zijn.

Conde Pinel
De wijnen van Conde Pinel vinden hun oorsprong in de wijngaarden in de regio van Allicante.

Apanillo
Eind oktober worden de Tempranillo druiven van de meer dan dertig jaar oude stokken met de hand geplukt en vergist op 5º gedurende 48 uur. 15 % van de most wordt gedroogd voor nog meer concentratie. De APANILLO-vinificatie op RVS duurt 12 tot 18 dagen waarna de wijn voor 6 maanden gelagerd wordt op zowel Frans als Amerikaans eiken.

El Paso del Lazo
De Pasos wijnen zijn afkomstig van de Spaanse hoogvlakte van Castilla, het oudste wijngebied van het land. Hete zomers en relatief koude winters kenmerken dit stuk van Castilla.
 

Montgó
Zo'n kleine 100 km ten westen van de beroemde badplaats Alicante ligt Yecla. Alle druiven worden met de hand geplukt. En alleen maar kwaliteit willen maken dat resulteert in deze Montgo "Barrel Select"  van Bodegas Montgó, gemaakt door David Tofterup.

De wijnen van Montgó zijn vernoemd naar  een 750 meter hoge berg gelegen aan de zuidoostelijke Spaanse kust. Deze berg inspireerde de oprichter van dit bedrijf om wijnen te maken die zouden voldoen aan de hoogste verwachtingen van consumenten. Het klimaat is heeft mediterrane en continentale elementen met lange droge, hete zomers en redelijk strenge winters. Daarnaast legt het gemiddelde van maar liefst 3000 uur aan zonneschijn, een neerslag van maar 200mm en een beperking aan irrigatiemogelijkheden de basis voor de bijzonder geconcentreerde full bodied wijnen van Montgó.

Niet alle wijnen zijn beschikbaar!