Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Franz Haas - Kris

Het Wijnbedrijf Franz Haas, die Kris produceert, is gelegen in de Alto Adige provincie van Noord oost-Italië. Alto Adige en heeft een rijk verleden.
De zevende generatie wijnmaker Franz Haas en zijn vrouw, Maria Luisa Manna Haas maken wijn met veel passie. Dit gebied is een bonte mengeling van Germaanse invloeden en Italiaanse stijlen en dat proef je ook in de wijnen terug.

Druiven komen van een vijftal wijngaarden, gelegen op wel 250 tot 800 meter hoogte, tegen het spectaculaire decor van de Italiaanse Alpen. Pavia is de hoofdstad van Lombardije, helemaal in het noorden van Italië. Ideaal klimaat voor de perfecte rijping van Pinot Noir, een druivenras waar de wijnmaker idolaat van is.
Zowel de Duitse als de Italiaanse invloeden zijn zichtbaar in de streek, de architectuur en de levenswijze.
Hier in de Dolomieten werken de wijnboeren met de nieuwste technologieën, als aanvulling op de traditionele manier van wijn maken (blenden, bottelen etc).

 

Weetje...

Het etiket van deze wijn valt op.
Deze is ontworpen door de Italiaanse kunstenaar Riccardo Schweizer (1925 – 2004), student van o.a. Pablo Picasso en Joan Miró.
De gouden cirkel staat voor de zon, die een belangrijke rol bij het rijpen van de druiven speelt.
De hand staat voor de rol die de mens heeft in het cultiveren van de druiven en het maken van de wijn.
De sensuele zoen staat voor de rol die de lippen spelen bij het uiteindelijke drinken van de wijn.

DE WIJNEN:
- Kris Pinot Grigio heeft verleidelijke aroma's van acacia bloemen, citrus, mandarijn, en hints van abrikozen en amandelen. Kris is zeer vriendelijk, verfrissend en elegant in de mond met een vleugje bloesem, kruidig en honing. Een verrassende wijn met een unieke geur en smaak en loep zuiver van stijl.

- Kris Pinot Noir heeft een fruitig en elegante stijl, met veel kersen en pruimen, en een zachte ronde smaak. De druiven komen van een vijftal wijngaarden, gelegen op wel 250 tot 800 meter hoogte, tegen het spectaculaire decor van de Italiaanse Alpen.
De Kris Pinot Noir geeft hier een hele fruitige en elegante stijl, met veel kersen en pruimen, en een zachte ronde smaak. Toets van kruidnagel in de afdronk.

Op dit moment niet beschikbaar!

Bron en foto's: WT - Haas