Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Feuerheerd's Port


De familie Van Zeller is een van de bekendste families binnen het Port gebied en eigenaar van diverse gerenommeerde Port huizen, zoals o.a. Feuerheerds en Quinta Roriz.
De oorsprong van de bekende familie Zeller gaat terug naar de 13e eeuw, naar de Vlaamse stad Mechelen en Nijmegen, waar de familie verschillende gebouwen bezat, namelijk het dorp van de Zellaer.
Tijdens de 17e eeuw, ten tijde van de religieuze oorlogen die Noord- en Midden-Europa in die tijd voerden, zijn de van Zellers gemigreerd naar Spanje en Portugal om zich te vestigen.
De voorouders van de familie Zeller zijn de eerste leden van 14 generaties in de wijnhandel van Port en Douro. Feuerheerd's werd in 1815 opgericht door de Duitser Dietrich Matthias Feuerheerd.

In 1926 werd het bedrijf verkocht aan de Barros familie, waarna Feuerheerd's over de jaren heen beroemd werd om de kwaliteit van zijn wijnen, en vooral van zijn Vintage Port.
In 1993 verkocht de familie het bekende Quinta Noval aan de AXA groep.
Tegenwoordig ontstaat er uit een nieuwe samenwerking tussen verschillende families de bereidwilligheid om de lange traditie en kwaliteit van de Feuerheerd's wijnen te onderhouden.


Deze Feuerheerd's LBV Port heeft een intens fruitige geur van pruimen, kersten, zwarte bessen, specerijen en chocolade. Een volle smaak, die tegelijkertijd zacht en tanninerijk is.
Het is een blend van verschillende druiven.
De port werd gerijpt op kleine houten vaten die ook wel 'pipes' worden genoemd.

In de neus komen rijke aroma's van rijp en gedroogd fruit naar voren. In de mond een geconcentreerde smaak met tonen van noten en kaneel.