Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Feudo Arancia

Feudo Arancia
Het domein en de wijngaarden van Feudo Arancio zijn gelegen in het zuidwesten van het zonovergoten Sicilië. Om precies te zijn in Sambuca di Sicilia in de provincie Agrigento.
Het bedrijf is eigendom van Mezzacorona, een van Italië's grootste en toonaangevende wijnbedrijven. Men wilde wijnen op de markt gaan brengen in de populaire 'nieuwe wereld' stijl en zocht hiervoor de hele wereld af om uiteindelijk op Sicilië terecht te komen. 
 

De winery werd compleet gesloopt en de wijngaarden allemaal gerooid. Kosten noch moeite werden daarna gespaard om een compleet nieuwe, hypermoderne winery te bouwen, een irrigatiesysteem aan te leggen in alle wijngaarden en ook alle wijngaarden opnieuw te beplanten. De klonen van de druivensoorten werden, net als de bodem, uitvoerig onderzocht en pas toen men de overtuiging had de beste gevonden te hebben, geplant. Natuurlijk horen hier ook alleen de allernieuwste en modernste productiemiddelen bij en een jong en dynamisch team.Feudo Arancio dankt zijn naam aan het nabij gelegen meer, Arancio. De ster van dit bedrijf en de geproduceerde wijnen is nog immer rijzende.
 
Echte dinerwijn: schitterend strogeel, werkelijk kristalhelder. Vervolgens rijp, exotisch geparfumeerd met mango, guave en gekonfijte ananas, daarna meloen,
limoen en Doyenne-peren. Rijpe smaak, met impressies van citrus, mango, perzik en abrikoos gelardeerd met vanilletonen en eiken, lichtjes geroosterd. Combineer
bij wit vlees als kalfschnitzeltjes, bij gegrilde calamari, en harde kazen.
 


This land speaks of

Love and deeds

Many things to tell

In the countryside of the village

 

One sees Dalila on the balcony

She moves the curtain to watch  

Anxious is the passion

And the desire to love

 

After a day of work

With eyes tired but happy

There is Cantadoro

He looks up and sends her kisses    

 

This land speaks

Of deeds and love

And of passion which comes to life

Before the sun goes down


Bron & foto's: WT -