Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Christoph J. Eser

Het Weingut Eser en wijnmakers Christoph en Thomas Eser behoren tot de absolute top van de Rheingau.
Grote vakkennis hoge mate van zuiverheid zorgen hier voor hoogstaande wijnen, die heel goed kan ouderen. Hun credo is dan ook: Traditie, vooruitgang en passie.

Zij zijn de derde generatie die met veel passie, kennis en toewijding van het in 1936 opgerichte wijnbedrijf een succes maken.
Het wijngoed omvat 11 hectaren die op natuurlijke en duurzame wijze bewerkt worden.
85% procent is beplant met Riesling en de rest met Bourgogne druivensoorten als de Schwartz- en Weisburgunder.
De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is een fraaie 22 jaar.

Ze stellen hoge eisen aan de oogst. Alleen de volledig gerijpte druiven worden gebruikt en met veel liefde in hun gewelfde kelder tot wijn ‘verfijnd’.
Bij het rijpen van de wijnen wordt vertrouwd op het gebruik van traditionele eiken houten vaten waarin de wijnen zich ontwikkelen tot een waar genoegen voor de kenner.

DE WIJNEN:
- Riesling
Heerlijke, droog gevinifieerde Riesling. Zeer zuiver en uitnodigend. Met een mooi mineraal karakter en aantrekkelijk exotischfruit. Volle, harmonieuze lengte in afdronk en rijk in aroma’s.Perfect als aperitief, bij wit vleesgerechten, vis, zuurkool en Aziatische gerechten.

- Spätburgunder
De uitzondering op de regel. De blauwe druiven van deze Spätburgunder (Pinot Noir) zijn op witte wijze gevinifieerd. Zo heeft het alle finesse van de rode variant maar dan met de diepgang en klasse van de witte Eser wijnen. De volledig rijpe druiven worden zachtjes gekneusd en direct geperst. Alleen de eerste vrije loop van het sap wordt gebruikt voor de wijn en in grote traditionele vaten gerijpt.

Een zalmkleurige glans met de onmiskenbare rijpe aardbeien-geur van een Spätburgunder. In de mond een harmonieuze droogheid met een sappig karakter dat gepaard gaat met een fijne zuurgraad. Een mooie en bijzondere begeleider bij partijen en sociale bijeenkomsten. Ook heerlijk bij pasta’s of de fijne Indische keuken.

- Riesling PURIST Oestricher Doosberg
Deze Purist is een uitgesproken Riesling die in kleur en geur de stemming al zet en al doet verlangen naar een slok. Krachtig in de mond die intens fruitig en kruidig begint en de levendige mineraliteit en frisheid de smaak een lange rijke afdronk geeft. Een karaktervolle harmonisch droge wijn.


Niet alle wijnen van Eser zijn op dit moment voorradig!

Bron: Eser - WT