Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Viña Caliterra


Viña Caliterra is gelegen in een stille uithoek van de zona Valle de Colchagua, in het zuiden van subregio Valle del Rapel (Valle Central) in Chili.
Caliterra staat voor een innige Chileens Amerikaanse samenwerking: die tussen de families Chadwick (Viña Errázuriz) en Mondavi (Robert Mondavi Winery).

Caliterra werd opgericht in 1989 door Eduardo Chadwick, tevens eigenaar van Viña Errazuriz, en de Amerikaan Huneeus, eigenaar van Franciscan in Californië.
De naam Caliterra komt van ‘La Calidad de la Tierra’ oftewel de kwaliteit van de aarde.

In 1991 ging het bedrijf geheel over in de handen van Eduardo Chadwick. In 1995 werd besloten dat Robert Mondavi de helft van de aandelen in Caliterra zou overnemen, zodat de Chileens Amerikaanse connectie weer in ere werd hersteld. Daarna is het hard gegaan met Caliterra. De deelname van Mondavi gaf het bedrijf de nodige financiële armslag om te investeren. In ‘La Arboleda’, in de Valle de Colchagua werd een complete nieuwe wijngaard en een centrum voor de productie van rode wijn uit de grond gestampt.  

In 2004 sloeg Caliterra opnieuw een nieuwe weg in. De familie Chadwick werd weer voor 100% eigenaar en dit leidde mede tot het belangrijke besluit voortaan alleen nog maar wijnen te maken van de eigen wijngaarden en dus geen druiven meer aan te kopen van anderen.

Caliterra bezit ca. 1.085 hectaren grond, waarvan 25% bestaat uit wijngaarden, 55 hectaren hiervan worden organisch verbouwd.

De filosofie van Caliterra is om biologische wijnen te maken, respect te hebben voor de omgeving (flora en fauna), samen te werken met de lokale gemeenschap en het landschap intact te houden voor toekomstige generaties.

Meer over Chili weten: lees onze reis verslag >>>

DE WIJNEN:
Op het etiket van deze wijnen staat de ‘Chucao’, deze vogel leeft in de bossen van Zuid Chili. Bij Caliterra is deze vogel te zien bij de heuvels, welke de wijngaarden omringen.

- Caliterra Reserva Sauvignon Blanc
Heerlijk als aperitief of in combinatie met schaal- en schelpdieren, witte vis en salades.

- Caliterra Reserva Chardonnay Valle de Casablanca
Lekker met gevogelte, witvis, pasta’s en zachte kazen 

- Caliterra Reserva Merlot Colchagua Valley
Gemaakt van 89% Merlot, 8% Carmenère en 3% Syrah.
Deze wijn heeft gedurende een periode van 8 maanden gelagerd op Franse eikenhouten vaten.
Lekker met rood vlees, gourmetschotels en BBQ gerechten. 

- Caliterra Reserva Cabernet Sauvignon Colchagua Valley
Gemaakt van 93% Cabernet Sauvignon, 4% Cabernet Franc en 3% Malbec. Deze wijn heeft gedurende een periode van 10 maanden gelagerd op Franse eikenhouten vaten.
Lekker met met wildgerechten, rood vlees, pasta’s en harde kazen. 

- Caliterra Reserva Carmenère Colchagua Valley
Gemaakt van 94% Carmenère en 6% Petit Verdot.
Deze wijn heeft gedurende een periode van 10 maanden gelagerd op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten.
Lekker met geroosterd en gegrild vlees, wildgerechten, gevogelte, lamsvlees, pasta’s en harde kazen.  
 

Tributo betekent hulde, eerbetoon. Caliterra refereert hiermee aan de harmonie tussen de omgeving en de mensen die werken in de wijngaarden.
De druiven voor de Tribute zijn afkomstig van de best gelegen en speciaal geselecteerde wijngaarden. Ze zijn het paradepaardje van het bedrijf.

- Caliterra Tributo Carmenère Colchagua Valley
Gemaakt van 90% Carmenère, 7% Petit Verdot en 3% Malbec. Deze wijn heeft gedurende een periode van 14 maanden gelagerd op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten.
Lekker met wildgerechten, rood vlees, lamsvlees en harde kazen. 

Niet al deze wijnen zijn op voorraad!