Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Baronie Coraldo

Baronie Coraldo wijnen worden gemaakt op het eiland Sicilië in Italië.
Rond de vulkaan de Etna is de bodem van nature vulkanisch. Op de rest van het eiland vind men een bodem met een variatie van klei gemengd met kalk en kalksteen.
Het zonnige, warme en droge klimaat op Sicilie zorgt voor druiven die rijk zijn aan suiker.
Hoe zuidelijker je komt, hoe warmer het er wordt en des te zoeter de wijnen over het algemeen zijn.

De oude en ongewijzigde pracht van Sicilië wordt ook weerspiegeld in de historische gebouwen die een elegante en gewilde bouwstijl hebben. Baglio Gibellina domineert de nieuwe stad en de wijngaarden van de heuvels in de omgeving. Het belangrijkste onderdeel van de buitenkant is de “Baglio”, dat niets anders is dan een binnenplaats van de boederij omgeven door een reeks van landelijke winkels die vroeger gebruikt werden voor de inzameling en verwerking van de druiven.

 

Vanuit deze binnenplaats komt je direct een gevoel van rust en delicatesse tegemoet, het wordt gekenmerkt door veranderingen van kleuren, geuren en geluiden bij elk seizoen. Afhankelijk van de lauwe lente zon of de melancholieke nevels van de herfst, al ondergedompeld in de schoonheid van intense zonsondergangen of de sterrenhemel.

Tussen de zachte heuvels die er rood uit zien in de velden van Sulla (Hedysarum Coronarium) bloemen, het groen van de tarwe velden en goud wanneer de tarwe rijpt, staan prachtige boerderijen die doen herinneren aan de grote Romeinse, Bryzantijnse en Normandische landgoederen.


Baglio Gibellina domineert de vallei en wordt omgeven door de heuvels van Salemi en Santa Ninfa. Het landschap is bezaaid met wijngaarden, olijfbomen, citrusbomen, jeneverbesstruiken en fichi d’India bomen. Het blauw van de hemel en van de zee aan de horizon vormen het decor voor een mengsel van kleuren die typisch mediterraan zijn. De zonsondergangen die vanaf Baglio gezien kunnen worden, zijn spectaculair.

 

Deze wijnen komen van de vruchten van de natuur, het samenbrengen van het beste van de zon en van het land. Deze wijnen komen voort uit een grote passie en een enorm gevoel voor traditie, gemaakt door mensen die van wijn houden met hun hele ziel.

Een diepgaande studie van het land en de gebieden die het meeste geschikt zijn voor de teelt van de autochtone druivenrassen heeft plaatsgemaakt voor een ambitieus project waarbij kennis, expertise en technologie gebundeld is. Mensen hebben hier gewerkt met wijn voor vele jaren met als doel het behoud van de Siciliaanse wijnbouw.
De wijngaarden hebben het voordeel van een goed microklimaat dankzij gunstige temperatuurschommelingen en gunstige ventilatie. De kalkrijke bodem is bijzonder geschikt voor de teelt van wijnstokken. Al deze kenmerken zijn de oorsprong van de waardevolle wijnen die worden geproduceerd.

Men maakt gebruik van de traditionele ‘Appassimento’ methode.
‘Appassimento’ betekent het proces van drogen.
‘Arele’ is de locale naam van de traditionele houten rekken waarop de druiven worden neergelegd om in te drogen gedurende een periode van 30 tot 40 dagen, alvorens geperst te worden.

De wijn rijpt gedurende 12 maanden op Sloveense en Franse eiken vaten.
In de geur, erg fruitig, rijk, kruidig met een hint van zwarte peper.
In de smaak ‘full-bodied’ wijn, intens, kruidig, soepel en vol van smaak.
Een echte aanrader.


www.bagliogibellina.it